Vandaag gaan we verder!

Vandaag gaan we verder!

Na een kleine twee weken op de Azoren is er vandaag de mogelijkheid om verder te zeilen. De wind is langere tijd ongunstig geweest maar gaat nu draaien. En we zijn daar erg blij mee!

Het wordt een kleine matchrace met de emotion 2 trimaran 😉 .(Wij zijn eerste boot rechts op foto) die hier is omdat ze op een walvis knalden.

We mochten 5 dagen aan de steiger hetgeen betekende dat we 50 meter konden lopen/rennen/springen/touwtje springen/squats/opdrukken/hinkelen/tikkertje etc. Achter het hek begon echter de echte wereld.

Afgelopen dagen hebben we ook gezwommen naast de boot in naar Caribische standaarden; ijswater… Vandaag kwam de politie die ons vermaande. We mochten niet meer zwemmen. Welk corona gevaar daarvan uit gaat weten we niet echt.

Oftewel; we willen graag naar huis. We zijn het zat. De mensen hier zijn echt aardig en het eiland lijkt prachtig op een afstand. We snappen ook dat ze de fragiele infrastructuur willen beschermen en zijn blij dat we hier mochten schuilen voor slecht weer.

Nog even officieel; Hulde aan Peter, Duarte en Filip die ons ontzettend geholpen hebben hier! (Cafe Sports)

De volgende haven die we willen aanlopen is zo dicht mogelijk bij Nederland als de wind ons brengt. Dus ergens in Spanje, Frankrijk, Engeland, België of zelfs in een keer Nederland?

En dan gaan we los…….

Scroll to top