Onzeker en niet Fijn

Onzeker en niet fijn

Eergister avond is er een katamaran aan gekomen. Niet veel minuten later stonden er 7 politie auto’s op het strand. Ze zwaaiden naar Tomas de man die ons geholpen heeft met diesel en die hier woont. De politie wilde een lift van die man. Een land politie stapte in de dinghy van die man met Mond kapje op. De politie zei dat ze weg moesten, maar ze zeiden we hebben een bewijs dat we hier 1 nacht mogen blijven want we hebben nachten gevaren en we moeten even uitrusten. De land politie zei dat ze het bewijs aan de water politie moesten laten zien. Ze mochten 1 nacht blijven.

De volgende ochtend kwamen er 3 politie boten checken of ze wel weg waren en ze zagen dat ze weg waren maar bleven nog 2 uur rondjes om onze boot varen. Wat moeten we denken? Wat gaat er gebeuren?

Ze zeggen maar niets maar letten erg goed op ons. En maken foto’s van ons. Later gingen ze weg maar Thomas zei dat ze nog terug zouden komen om te zeggen dat we weg moesten en dat de water politie straks zou komen om het te vertellen.

De water politie kwam weer en ze vaarden steeds weer rondjes om onze boot. Eindelijk kwamen ze naar ons toe en zeiden dat we hier weg moesten maar we zeiden alsjeblieft mogen we hier nog 2 weken blijven? We willen graag weg maar we wachten op wind. oké jullie mogen nog 2 weken hier blijven liggen. de 3 politie boten gingen overleggen en kwamen later terug en zeiden jullie mogen nog 1 nacht blijven en dan gaan jullie naar de haven. Later gingen er 2 politie boten weg en 1 bleef op ons letten tot 5 uur s middags. In die tussentijd zeiden ze jullie mogen naar een andere baai en daar mogen jullie dan blijven. Een Duitse boot die hier ligt moest nog de laatste boodschappen doen en ze vaarden richting het strand. Gelijk kwam de politieboot die hier nog rondvaarde met sirene naar ze toe. s ochtends vroeg vaarde hier om 7:20 al een politie boot met zwaailichten aan.

We bereiden ons goed voor voor de oversteek maar we weten niet hoe lang het duurt voordat we in de andere baai er uit worden gestuurd. Het is best even spannend. We weten niet wanneer we weg moeten, of weg gaan.

By alicia

Scroll to top