Politie in het Paradijs

Het paradijs werd vandaag bruut verstoord door politie in een Jeep Wrangler. De crew van de Noorse boot was op het strand. De boodschap was helder; “jullie moeten weg”. Maar waarheen dan? “Dat komt de waterpolitie jullie straks vertellen”, was het antwoord.

In spanning wachtten we af wat er zou volgen. Na een uur kwam inderdaad een speedboot met daarin 3 zeer vriendelijke agenten. Ze vroegen ons of we iets afwisten van corona en ons antwoord was uiteraard bevestigend. Ze hielden duidelijk afstand en vroegen niet naar onze papieren. We zijn meer dan 3 weken geleden ingeklaard in de USA en hebben toen een cruising permit voor 6 maanden gekregen. Dit was net voordat de pandemie de USA bereikte.

De agenten vertelden ons dat we niet meer naar het strand mogen. Dit is heel erg jammer maar wel begrijpelijk. De lokale bevolking mag ook niet naar het strand en de afgelopen 2 weken hadden we het prachtige strand voor onszelf en de paarden. Nu moeten we dus op de boot blijven. Medisch gezien is dit een zinloze actie want we zijn al 14 dagen in quarantaine en komen niemand op het strand tegen. Toch gaan we maar niet meer naar het strand. De straffen zijn hier echter niet zoals in Nederland. Maanden gevangenis en duizenden dollars boete…

We zijn er niet gerust op. De regels zijn diffuus en we lezen op internet dat per lokatie andere regels gelden. Een alternatief is er eigenlijk niet. Vrijwel alle landen in de regio hebben hun grenzen gesloten voor zeiljachten en de situatie verslechterd met de dag. We hopen dat we voorlopig hier op deze mooie plek kunnen blijven.

Tegelijkertijd bereiden we ons voor op een oceaanreis naar Europa met de Azoren als eerst te bezeilen eilandengroep. Voor het team is dit schakelen. Het is ontzettend jammer dat we de Bahama’s en de States niet meer kunnen bezoeken. Aan de andere kant hebben we een fantastische reis gehad tot nu toe!

Scroll to top