Tobago


Tobago

Met de spanning van het dart toernooi van tweede kerstdag nog voelbaar aan boord varen we de Suriname rivier af. Luca en alicia hebben de vorige middag de hoofdprijs uitgereikt aan André, die bijzonder blij was met zijn bami pakket inclusief pinda sambal. Luca heeft geregeld dat we met 4 boten tegelijk weg varen en onder luid getoeter van ons en de anderen laten we Domburg achter ons. We hebben een super tijd gehad!

De zeereis gaat goed met de eerste 2 dagen prima wind en forse stroom mee. We lopen makkelijk 8 a 9 knopen. De derde dag varen we slechts 3,5 knoop bij weinig wind. Aangezien we zo hard gevaren hebben moeten we toch vertragen en in de ochtend lopen we met prachtig ochtendlicht de man of war bay binnen in Tobago. Wat een prachtige ankerplek in een baai omgeven door dichtbegroeide kliffen/bergen. Het water is heerlijk helder blauw. Dit in tegenstelling tot het bruine water van de Suriname rivier. We duiken er in checken de onderkant van de boot. Alle aangroei is verdwenen en het onderwaterschip ziet eruit als nieuw! Allemaal visjes schuilen onder onze boot voor de pelikanen die zich soms in het water storten.

Oud en nieuw vieren we op de boot. Romeinse kaarsen uit Suriname steken we af vanaf de spiegel. Else en ik drinken een fles champagne en we spelen de hele avond “jokeren”. Om 24.00 springen we in het water en zwemmen rond de boot. Wat een heerlijk O&N! Hierbij ook de beste wensen aan iedereen en bedankt voor alle lieve berichtjes!

2 januari is ook een heeeel belangrijke dag. Amelie is jarig en wordt 5! Al maanden praten we over deze dag en Amelie heeft alles nauwkeurig gepland inclusief kleding die iedereen moet dragen. Emma en Klara van de Dania komen op de sup aanpeddelen en vieren de verjaardag mee. Uiteraard volgen er pannenkoeken. De vlag wordt in de top gehesen. S middags gaan we naar een onwaarschijnlijk mooi tropisch strand met golven waar Amelie in speelt met haar “ surfboard”. Haar conclusie eind van de dag; een hele leuke dag!

De dagen erna trekken we op met de 5 van de Dania uit Zweden. De kinderen spelen eindeloos samen met 2 sups waarbij Engels, Zweeds en Nederlands elkaar afwisselen. Strandje, snorkelen, roti en zwemsessies in het heerlijke water wisselen elkaar af. Er ontstaan in korte tijd heerlijke routines. Dit is echt Caribisch genieten.

De tekst die ik voor mijn verjaardag krijg; “niet huilen, 43 is niet oud….” 😉
Alicia bakt crêpes en de roti delen we met de Dania. De touraine erbij hebben we zelf uitgekozen 2 jaar eerder en meegenomen aan boord. Do we live our dream? Yeah man….

Scroll to top