In 5 dagen naar de Kaap Verden

In 5 dagen naar de Kaap Verden
Met prachtig weer laten we La Gomera achter ons. De laatste dagen in de haven stond er een stevige wind waarschijnlijk versterkt door het venturi effect tussen de hoge bergen. De weersvoorspelling was prima met golven tot 2 meter en wind tussen de 15 en 25 knopen.
Dit is niet alleen onze langste tocht tot nu toe maar ook onze meest comfortabele blijkt. De wind komt van achteren en met de minimale deining is het heerlijk zeilen. S nachts is er een maan die het zicht goed maakt. Zo tikken we de mijlen weg. Overdag hebben we een vast schema met koffiemomenten, borreluurtje, verhalen uitwissel moment en een gym kwartiertje.
Halverwege worden we ingehaald door een raceboot die ons met dubbele snelheid voorbij loopt. Ik ben net bezig met het zetten van de genua boom en de class 40 IMOCA vraagt in het Frans of alles goed gaat. Ook komen we nog een mini transat boot tegen. Verder 5 dagen lege oceaan, waar is iedereen vraag je je af.
Op dag vier zien we een school vissen rondom de boot die met ons meezwemmen. We denken dat het tonijnen zijn en op 1 meter van de boot vangen we inderdaad een yellowfin tonijn. Zo lekker!
Op dag 5 komen we net na het donker aan en ankeren in de baai van Mindelo.

Scroll to top