Ontspannen!

Het ankeren bij Isla Graciosa is fantastisch. Het is helder water waarin we het anker zo zien liggen op 10 meter diepte. De vissen zwemmen onder de boot. Het decor is dramatisch prachtig met aan de zuidkant een zwarte wand van rotsen die hoog uittorent boven het water en de noordkant van Lanzarote vormt. Geen bebouwing behalve een vuurtoren. Aan de noordkant een uitgebluste vulkaan met uitlopers van wsh oude lavastromen. Het water is prachtig blauw en de twee strandjes zijn goudgeel.

Op deze plek liggen we een week voor anker te wiegen op de lome deining. S nachts een prachtige maan die begint boven de rotswand. Overdag initieel bewolking, maar daarna dagenlang zonnig en afnemende wind. 

We beklimmen de vulkaan en lopen naar het kleine dorpje. Dit eiland is een soort klein Vlieland. Een paar landrover defenders en verder vooral een heel zonnig levensritme. Amélie maakt er een tekening van:

Er liggen nog meer boten met kinderen in de baai dus Alicia en Luca vermaken zich prima. We spelen touch rugby op het strand en een dag later internationaal voetbal.

Een andere boot heeft de pech dat het haar schroef is kwijtgeraakt en we helpen met zoeken door te snorkelen. Helaas vinden we hem niet.

Alicia en Luca starten een pizzabedrijfje. Alicia maakt de pizza’s en luca verkoopt en bezorgd ze. Wij vinden ze heerlijk en de andere boten ook. Er wordt zelfs via mond op mond reclame gevraagd of er nog pizza’s die dag geleverd kunnen worden!

Uiteindelijk gaan we dan toch verder met enige tegenzin. Het bevalt ons zeer goed hier. We varen in 1 nacht naar Santa Cruz de Tenerife. Vangst onderweg: 1 tonijn, 1 mahi mahi (soort dorade) en een enorme makreel achtige vis. 

Bij de noordpunt van Tenerife ziet Else een walvis springen naast de boot. Als wij kijken zien we alleen nog heel veel schuimend water. Even later zien we een massieve rug door het water gaan. Gelukkig kiezen ze uiteindelijk een andere route dan wij.

In Tenerife doen we boodschappen voor de grote zeiltochten die we gaan maken. De boodschappen laten we bezorgen op de boot. Onder andere ongeveer 40 zakken pinda’s en 20 zakken chips worden aan boord bezorgd. Toch maken we ons zorgen of het wel genoeg is en er wordt besloten nog een aantal extraatjes te kopen.

Ook wordt een nieuwe bijboot gekocht en de oude wordt verkocht via opgeplakte A4 tjes. Luca is helemaal enthousiast over de nieuwe aanwinst. We hebben nu een highfield ultralicht 290 alu rib hypalon om precies te zijn. Deze schijnt heel hard te gaan…:-)

Momenteel zijn we op la Gomera. De tocht rond Tenerife en de oversteek naar La Gomera zijn weer verrassend. De wind is zwak als we vertrekken. Bij de punt van Tenerife hebben we zo’n 25 knopen wind in de acceleratiezone. Het is heerlijk zonnig weer en redelijke golven. Na het ronden van de punt van Tenerife is ineens de wind geheel weg. Tot dusver was alles voorspeld en hebben we op tijd gereefd en heerlijk gevaren. Op de motor tuffen we naar de overkant en zien weer een soort kleine  walvissen met stompe neus. Dan zie ik ineens schuimkoppen voor me. 

Tegen alle voorspellingen in belanden we in woeste golven met schuimkoppen en gierende wind. Op een puntje genua beuken we er tegenin en de hele bemanning zit binnen terwijl ik de golven over me heen krijg. De paradox met het zonnige weer is groot. Wat zijn we blij als we binnen de muren van de haven aankomen! Een Fransman zegt een dag later dat hij gezien had vanaf een berg dat het water helemaal wit was van het stuivende water. De lokale effecten van de wind rond de vulkanische eilanden blijken niet goed te voorspellen te zijn. Een dag later dezelfde tijd ziet alles er heel rustig uit en komen een aantal boten heel relaxed binnenvaren.

Nu eerst genieten van het eiland La Gomera waar opa en oma langs zullen komen.

by Timo

Scroll to top