Alicia jarig

5 september t/m 8 september 2019
Cangas, een klein stadje aan Ria Vigo, waar wij voor anker lagen, bood ons mogelijkheden om de laatste aankopen te doen voor de verjaardag van Alicia en nog wat extra vistuig aan te schaffen. Er is al enige tijd niets gevangen, dus er moet extra geïnvesteerd worden. Luca heeft een werphengel gekocht. Amélie blijft eeuwig optimistisch. Als Luca zijn hengel uitwerpt, zegt ze: “oh lekker gaan we vanavond vis eten”. Maar helaas we moeten nog even geduld hebben.

Tijdens het varen vissen we met een lijn achter de boot, maar we gaan vaak te hard om iets te vangen of zitten tussen de dolfijnen tijdens het zeilen, die alle vissen wegjagen. Zijn dit excuses of feiten?

Baiona is een prachtige plek om de verjaardag van Alicia te vieren. Amélie vraagt de avond ervoor: “ mama, maak je mij morgen wakker, ik weet niet precies hoe laat het feestje begint en soms slaap ik zo lang”. Ook zij wil geen moment missen van het feest. Om het echt een feest te laten zijn zegt ze ook:”we gaan de hele dag niet praten over zonnepanelen en watermakers”.

De Nederlandse vlag wordt op 7 september in de top gehesen en nog geen uur later wordt de eerste post bezorgd op onze ankerplek door een Fransman. Hij overhandigt een brief van Theo en Michelle uit Goedereede van de Faja Lobi. Wij wisten niet dat zij in de haven lagen, maar zij werden nieuwsgierig door de mooi wapperende Nederlandse vlag en hadden met de verrekijker ontdekt dat wij het waren. Een afspraak via de marifoon wordt gemaakt voor een party borrel bii hun aan boord later op de dag.

Een Orea taart en een elektrische crêpe pan als cadeau mogen niet ontbreken. De crêpepan is een langgekoesterde wens van Alicia. We zijn direct aan de slag gegaan en de crêpes zijn echt fantastisch!

s Avonds tapas eten in het zeer sfeervolle Baiona en een mooie vuurwerkshow vormen een mooie afsluiting van deze dag en van ons Spaanse avontuur. Tijd om door te varen naar Portugal.

Tijdens het varen brainstormen de kinderen verder over een eigen bedrijfje op het water. De crêpepan heeft ook bewezen een goede pizza “oven” te zijn. Alicia maakt de heerlijkste pizza’s aan boord met zelf gemaakte pizzabodems. Dit is toch een gat in de markt? Boten die voor anker liggen kunnen via de marifoon hun bestelling doorgeven en de pizza’s worden per bijboot bezorgd. Patent is reeds aangevraagd 🙂

By Else

Scroll to top