“Gaan we nog een keer naar een strandje?”

De tocht van Engeland naar Frankrijk heeft even op zich laten wachten door alle lage druk gebieden die over ons heen kwamen, maar 4 augustus  was het eindelijk zover. Na een zeer regenachtige dag en een bezoek aan het maritieme museum in Falmouth, hebben we ’s avonds de trossen los gegooid.

We vertrokken  met een mooie regenboog en een zonnetje. ’s Nachts zag het er heel wat minder vriendelijk uit door een koufront dat over ons heen kwam met regen, flinke deining en veel bliksem. Toen eenmaal de wind weg viel, werd het er niet comfortabeler op.

Een lekker windje, een dolfijnenshow naast onze boot en de mooie kust van Bretagne, maakte het de volgende dag weer helemaal goed.

Eenmaal op onze ankerplek in Camaret sur Mer vroegen Alicia en Luca zich af hoe Timo en ik er uit zien als we  niet 1 nacht, maar 14 nachten gevaren hebben. Hoe dan ook, Timo en ik hebben die nacht heerlijk geslapen en de volgende ochtend begrepen we van de kids dat ze het ’s avonds nog erg gezellig hadden gehad met elkaar.

“Dit was echt te leuk” zegt Amelie. “Gaan we nog eens naar een strandje op deze reis?” Deze opmerking maakte Amelie na het eerste korte standbezoek in Camaret sur Mer.  Ze moest eens weten hoe veel mooie stranden we in veel verschillende landen nog gaan bezoeken.

In Camaret sur Mer hebben we helaas niet veel de zon gezien. Het waaide steeds erg hard en ook de regen liet zich regelmatig zien, waardoor het ook niet altijd mogelijk was erop uit te gaan.

Toen Alicia en Luca van een andere Belgische vertrekkersboot hoorden dat ze daar al met school begonnen waren, werden ze ook direct enthousiast. Beter nu iets aan school doen, dan straks als het mooi weer is!

Luca kreeg op zijn beurt na de eerste schooldag en de lastige rekenles over miljoenen en miljarden de opmerking van zijn zus “ik ben benieuwd hoe jij er uit ziet als jij een hele week school gehad hebt…”

Ook nog een stop gemaakt in Morgat. Mooie baai met klein stadje. Vandaag het strand bezocht en genoten van de zon samen met de Belgische vertrekken boot Temanuá. Kindjes hebben vriendjes gemaakt en hebben hard gewerkt aan een fort op het strand.

In Frankrijk genoten van de croissants, stokbroden en kaasjes. We zijn nu klaar voor de overtocht naar Spanje!

by Else

(foto’s volgen als er wifi is)

Scroll to top