Lovely England

   

Wij hadden deze zomer plannen gemaakt om naar Engeland te zeilen. Halverwege België troffen wij Team Ile du Nord!
Vervolgens zijn wij Vanaf Nieuwpoort tot het uiterste puntje van het Engelse eiland Wight, nabij de beroemde Needles opgetrokken met het Team. Dit heeft ons een week lang ontzettend veel zeilplezier opgeleverd. Aan het einde van de dag tijdens het borreluurtje zeilervaringen uitwisselen was leuk en leerzaam.
Hoogtepunten in deze week waren er veel! Natuurlijk de oversteek van Nieuwpoort België naar Dover in Engeland.
Het in het donker uitvaren vanuit de sluis in Eastbourne en hierna in het ochtendlicht het ronden van Beechy head.

Het zeilen op de Solent, het beroemde vaarwater ten noorden van Whight.  In het midden van het eiland Wight wandelen door de leuke straatjes van het zeilmekka Cowes.

Het overnachten aan een mooring en zwemmen in een van de mooie droogvallende zijrivieren van de Solent, Beaulieu River.

Het samen optrekken met Alicia, Luca en Amelie was ontzettend leuk. Wat een lieve schatten zijn jullie! Vooral de bonte avond bij jullie op de boot, in de zeer vol gestapelde haven Yarmouth met spectaculair uitzicht, als afsluiting van deze super leuke tijd.

Team Ile du Nord, een hele goede en behouden reis verder, we zullen jullie enorm missen, en kijken uit naar februari als wij samen met Steven Robin en Senne naar Sint Maarten komen om dan met twee zeilboten weer verder te varen.

by Gjalt en Annemiek

Scroll to top