Tosti’s

Vlissingen

Wat kan je veel meemaken in een week tijd!

Het Veerse meer is door ons omgedoopt in “borrelmeer”. Heerlijk op het terras kijken naar de bootjes met onze laatste Nederlandse bitterballen. Veere blijft een gezellig stadje en gelukkig was er een plekje aan de steiger voor een bezoek van een uur. Overal stokrozen en gezellige straatjes.

In de sluis naar zee in Vlissingen vergat onze buurboot de lijnen te vieren zodat de boot opgehangen werd. gelukkig wisten ze snel zich los te snijden. Om het blog een beetje interessant te houden nu een raadsel; hoe komt het dat we op deze A-lokatie in Vlissingen hebben kunnen lunchen (zie foto)? Volgende keer het antwoord.

Alicia had een wereld idee! een tosti ijzer. We hebben nu via de omvormer en de accu’s 220V, dus grillen maar. Bij de blokker hebben we een 700 Watt tosti apparaat gescoord en sindsdien elke dag tosti’s.

Gewapend met tosti ijzer zijn we naar Nieuwpoort gevaren. Een gigantische marina met ontelbare boten. Heel sfeervol wordt het er helaas niet van vonden wij. Warm was het wel!

aanloop van Dover

Op de heetste dag van het jaar hebben we de oversteek gemaakt naar Dover. Fantastisch! Midden in het kanaal zelfs gezwommen achter de boot in heerlijk helder water. Daarna tosti’s. Op de gennaker met een beetje stroom mee een mooie snelheid kunnen houden.

De aanloop naar Dover was spectaculair met “thunder storms” aangekondigd over de marifoon. We moesten even wachten op een gigantische ferry want die dacht voorrang te hebben. Het vaarbewijs geeft hem daar denk ik ook gelijk in want hij was een stuk groter dan wij. Ondertussen kregen wij buiten te maken met windstoten en een onheilspellende lucht. Vol op motor de haven binnengevaren en net op tijd vast voordat het losbarstte.

Van Dover naar Eastbourne was een echte bikkeltocht met wind tegen en golven over het dek vergezeld door een gordijn van regen. Het weerbericht was overigens heel anders. Het Team heeft zich wel geweldig gehouden en Luca en Alicia hebben zelfs gestuurd. Amelie zat ondertussen haar hond Bonny les te geven..;-).

Niet onvermeld mag blijven dat Luca al 4 makrelen heeft gevangen…

Dank voor al jullie aardige berichten!

by Timo

Scroll to top